Termékek Menü

Krémek, kenőcsök és a testbalzsam - van különbség?

Amikor a babák bőrápolása felmerül, az első gondolatunk, hogy valami természetes, biztonságos kozmetikumot kell keresnünk.

Legyen ápoló, ne irrátalja a kicsik bőrét, kényeztessen, de ne okozzon allergiás reakciót.

Imádjuk a jellegzetes babaillatot kicsink bőrén, de hogy érjük ezt el úgy, hogy ne egy parfümökkel és mesterséges illatanyagokkal felturbózott kémiai mixet vigyünk fel babánk bőrére?

Az első kérdés az szokott lenni, hogy testápoló legyen, amit könnyű felvinni vagy egy kicsit szárazabb és kevésbé zsíros hatású krém?
Vagy válasszuk a sok évtizedes múltra viszatekintő patikai kenőcsöket?

Mai blogbejegyzésünkben megpróbálunk választ találni ezekre a kérdésere!

A legfontosabb látni, hogy mi a különbség a testápolók, krémek és kenőcsök között. Ami közös bennük, hogy mindhárom olajok és víz elegyéből készül, de mivel ez a két komponens nem jól keverhető, így szükség van kötőanyagokra a készítés során. A különbséget a víz és olajok aránya adja: a kenőcsök 70%-al több olajat tartalmaznak mint vizet, a testápoló pedig pont fordítva. A krémek a kettő között, körülbelül 50%-ban tartalmaznak vizet.

A bőr legfontosabb funkciója a védelem, nemcsak a külső behatásoktól, hanem a vízveszteségtől is. Az egyik leggyakoribb módja a bőr kiszáradásának a vízzel való érintkezés. A direkt érintkezéstől a víz elvonja a bőrből a hidratáló anyagokat, így szárítva ki azt.

A babák bőrére pedig ez különösen igaz, hiszen sokkal vékonyabb, sérülékenyebb és könnyebben veszíti el víztartalmát, mint a felnőttek bőre. Ezért kell kiemelt figyelmet fordítani a baba bőrápolására.

A környezeti hatások változása, az időjárásunkra jellemző négy évszakos leosztás szintén kihívások elé álltja a kicsik bőrét és így a szülőket is.

Mindhárom kozmetikai típus hatékony segítség lehet, elsősorban az összetétel határozza meg a készítmény sikerességét a dehidratált bőr elleni mindennapi küzdelemben.

A kozmetikai szakértők többsége egyetért abban, hogy mellőzni kell a parabén, egyéb kőolaj származékok, SLS, mesterséges színezékek, GMO alkalmazását a gyártás során.

Mi a hello baby cosmetics-nél a testbalzsam mellett tettük le a voksunkat. Magas víztartalma gyorsan és hatékonyan képes pótolni a bőr víztartalmát, gyorsabban mint a kenőcsök, sűrűbb krémek.

Legyen szó normál bőrtípusról vagy érzékenyebb, akár ekcémás felszínről, a hello baby testbalzsam több mint 10 féle organikus forrásból származó növényi összetevője biztonságos támogatást nyújti az első napoktól kezdve.

A négy féle olaj puhítja a bőrfelszínt, nyugtat és regenerál, a növényi kivonatok (köztük olyan ritka és különleges összetevők mint a jojoba- és mimóza kivonatok) gyulladáscsökkentő hatásúak.
Az igazi különlegesség az omega-3 kivonat, amely hosszú távon, a sejtekbe beépülve gondskodik a baba bőrének egészségéről.

Érdemes kipróbálni :)

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
HelloBaby! magazin

HelloBaby! magazin
Család születik

Babanapló

Babanapló,
az első kilenc hónapra!