Termékek Menü

Mitől ilyen piros a baba popsija?

Kelleténél kicsit tovább maradt rajta a pelus? Olyasmit evett, amit talán nem kellett volna? Esetleg valami fertőzés lehet a háttérben?

A piros, gyulladt popsibőr minden esetben kellemetlen, fájdalmas élmény a babának.

Ezen segít a hello baby cosmetics Popsikrém, mely természetes összetevőinek köszönhetően ideális a mindennapi használatra. Különösen hatékony bőrpirosodás, kiütések, pelenkadermatitisz esetén, már a születés első napjától.

Még a szuper nedvszívó képességű modern, eldobható pelenkákat is célszerű viszonylag gyakran, vagyis 3-4 óránként cserélni a babán, mert a széklet és a vizelet bomlástermékei kicsíphetik a bőrét akkor is, ha egyébként minden rendben van. A legjobb megelőzés a baba popsijának folyó vizes lemosása, tisztán tartása, gyakori szellőztetése. Erre nyáron a meleg miatt nagyon sok alkalom adódik. A legtöbb kisbaba különösen élvezi, ha pelus nélkül lehet egy ideig.

Miben segít a popsikrém?
A jól megválasztott krém megóvja a baba finom, érzékeny bőrét a kellemetlen hatásoktól, feltéve, ha nem kenjük fel túlságosan vastagon, akkor ugyanis akadályozhatja a bőrlégzést. Más a helyzet, ha a babának szájpenész fertőzése van. A szájpenész fertőzést abból lehet felismerni, hogy a baba pofazacskó nyálkahártyáin és az ajkak-íny összefekvő felületein fehér, bársonyhoz hasonló, makacs, nem könnyen letörölhető lerakódást látsz. Ilyenkor gyakori, hogy a végbélnyílás körül, és esetleg a nemi szerveken is a gombás fertőzés nyomait lehet látni: piros bőr, kiütések. Ilyenkor a gyermekorvos tud olyan kenőcsöt és ecsetelőt felírni, ami megszünteti a panaszokat.

Valami kicsípte a popsiját!
A legjellemzőbb tünet az, hogy amint bekakil a baba, keservesen sírni kezd, és jellemzően a popsija tisztogatása közben is sír. Ez legtöbbször savanykás, hasmenéses székletnél fordul elő, vagy akkor, ha olyan ételt eszik, például paradicsomot, narancsot, ribizlit, ami kissé felmarja a bőrét. Ez egyéni érzékenységtől függ, és olyan esetben is jelentkezhet, amikor a baba amúgy nagyon szívesen eszi az adott ételt. A piros popsi miatt nem is kell feltétlenül lemondani ezekről, de egy jó krém gyorsan segíthet a bajon. Igyekezz minél hamarabb tisztába tenni a kicsit, mosd le a bőrét meleg, folyó vízben, óvatosan itasd szárazra, majd kend be vékonyan zsíros, gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató hatású popsikrémmel.

Illatanyagra is lehet érzékeny
Némelyik baba bőre érzékenyen reagál a törlőkendőkben levő összetevőkre, vagy a azokra az anyagokra, amelyekkel a pelenka felületét kezelték. Ebben az esetben különösen ügyelj arra, hogy olyan terméket válassz, amely nem tartalmaz ilyesmit, és a tisztogatáshoz is csak vizet használj.

Forrás: HelloBaby! magazin 2015. augusztus-szeptember

A hello baby cosmetics Popsikrém

elérhető webáruházunkban 2.590 Ft áron, kattints ide !

HelloBaby! magazin

HelloBaby! magazin
Család születik

Babanapló

Babanapló,
az első kilenc hónapra!