Termékek Menü

A veszélyes sugarak

A nap által kibocsátott sugaraknak a látható tartományba eső része veszélytelen.

Káros azonban a látható fénynél rövidebb hullámhosszú ultraibolya sugárzás, amely elnyelődik a bőrben, a szemben és kellő védelem hiányában közvetlenül károsítja a DNS-t, öregíti a bőrt, a szaruhártyát és bőrrákot, hályogot is okozhat.

Veszélyes sugarak

Az ultraibolya sugarak akkor is érnek bennünket, amikor nem napozunk, hiszen a környezetünk fényvisszaverő hatása miatt a sugárzás szórt fény formájában is elér minket. A vízfelület és a hó tükrözi leghatékonyabban a fényt, ezért vízparton a sugárzás ereje akár meg is duplázódhat, ugyanakkor a házfalak, a beton felületek fényvisszaverő hatása is jelentős.

A barnulás, azaz a pigmentek termelődése a bőr védekező reakciója, mellyel az UV sugárzás további káros hatásaitól véd. Túl erős napsugárzás esetén azonban a bőr nem képes rövid időn belül megfelelő mennyiségű pigmentet előállítani, így kellő védelem hiányában beindul a bőr gyulladásos folyamata, a leégés.

A folyamatos, túlzott UV-sugárzás kiszívja a bőr életerejét, ráncosítja és elvékonyítja, ezzel legyengíti a szervezet külső védelmi vonalát.

A szemek védelme is rendkívül fontos, hiszen az erős fénykárosító hatása hosszú távon a látás súlyos romlásához vezet.  Annak érdekében, hogy a szem UV védelme minden eddiginél nagyobb figyelmet kapjon, Amerikában már bevezettek egy új, nemzetközi mérőszámot, amely a napvédő krémek SPF faktorához hasonlóan a napszemüvegek „faktorszámát” mutatja.

Míg mi, európaiak, ha beköszönt a nyár, vetkőzünk, addig a Szaharában, ahol igazán éget a nap, a sivatagi népek beburkolják egész testüket. Így kevésbé hevül fel a bőrfelszín, mivel védve van a közvetlen sugárzástól. Igaz, ott sokkal alacsonyabb a páratartalom, könnyebb elviselni az öltözetet, mégis elgondolkodtató a módszerük.

Erre az igényre fejlesztettük ki napozókrémünket, ami egy kellemes, szagtalan krém a napsütéses órákra az egész családnak.
 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
HelloBaby! magazin

HelloBaby! magazin
Család születik

Babanapló

Babanapló,
az első kilenc hónapra!