Termékek Menü

A minőségi babakozmetikumok ismérvei 1.rész

Ez az írás hamarabb megszületett, minthogy maguk a termékek megérkeztek volna. Sőt, még mielőtt akár a babakozmetikum termékcsaládunk egyetlen tagjának a típusát tudtuk volna.

Abban biztosak voltunk, hogy a legfontosabb szempontoknak szeretnénk megfelelni:
– a 7 éves HelloBaby! márkához igazodó, barátságos, hiteles márka képviselete a babakozmetikumok között is
– csak olyan készítményeket kínálunk, amelyeket mi magunk is nyugodtan használnánk gyermekeinken, babáinkon
európai forrásból érkezzen, így biztosítva, hogy a legszigorúbb szabályoknak is megfeleljünk

Ami biztos, hogy a minőségi babakozmetikumok azok közé a termékek közé tartoznak, amikre szükség van már a csecsemőkortól.
De miért is van rájuk szükség? Miért nem elég a normál szappan, sampon?

Nem lehet eleget hangsúlyozni: a születéstől számított első évben nem csak az immunrendszer és az idegrendszer kialakulásának legfontosabb fázisa történik, hanem a bőré is. Az első 12 hónapban a kicsik bőre nagyon vékony, és emiatt alacsony víztartalmú. Így nagyon könnyen kiszárad és kevésbé lesz ellenálló a fertőzésekkel szemben. Ezért különösen fontos a megfelelő hidratálás megkezdése ebben a korban.

Számtalan eltérő összetételű és hatékonyságú kozmetikum létezik, de van egy szabály, amivel könnyedén megkülönböztetheti őket egymástól: amit bátran elfogyasztana, az jó a bőre is. Vagyis ha csak organikus olajokat, zsírokat, vitaminokat tartalmaz, akkor nyugodtan kenheti a kisbaba és saját bőrére is. Nem az számít, hogy a baba illata a kozmetikum használata után a reklámokban sugallt tökéletes baba illatú legyen, hanem hogy bőrpirosodástól, kiütésektől mentes és hosszú távon egészséges bőre legyen a kicsinek.
Melyek azok az összetevők, amelyeket mindenképpen kerülni kell?

Több mint 10-féle ilyen létezik az általános köztudatban és bőrgyógyászkörökben. Mi most először 3 fontosat emelünk ki: a parabéneket, a parfümöket és a paraffin kőolaj származékokat.

A PARABÉNEK szinte minden kozmetikumban ott vannak. Népszerűségének az az oka, hogy olcsó és könnyű előállítani – annak ellenére, hogy a természetben is előfordul – és jó tartósítószerként funkcionál. A parabének jelenléte a babakozmetikumokban sajnos általános, legyen szó samponról, olajokról vagy krémekről. Könnyű hozzáférhetősége azonban inkább hátrány a kozmetikai iparnak: bőrirritációt okoz, illetve az ösztrogéntermelést és hormonháztartást is képes befolyásolni. Kisbabák esetében – ahol a bőrréteg még nagyon érzékeny – különösen figyelni kell, hogy ezek ne szívódjanak fel.

Az Európai Unió 2006-tól szabályozza a parabének jelenlétét a kozmetikumokban, de egyes országok – például Dánia – be is tiltották több fajtáját a babakozmetikumokban. A hazai viszonyokat ezzel kapcsolatban legjobban az mutatja, hogy a gyógyszertári fürdetőkrémek 90% feletti koncentrációban tartalmazzák ezeket.
A hello baby kozmetikumainkat speciális, vegyszermentes eljárással tartósítjuk, a legkisebb koncentrációban sem tartalmaznak parabén származékokat!

A második mai összetevőnk, ami nagy népszerűségnek örvend a kozmetikumokban, a parfüm. Hányszor használjuk, „hogy milyen jó illata van” egy krémnek, olajnak? Ez a benne található parfümnek köszönhető.

Miért nem jó ez a babák bőrének?

A kozmetikai ipar a PARFÜMÖT kettős céllal alkalmazza: az illatanyag amellett, hogy kellemes érzést kölcsönöz a terméknek, segít elfedni a többi, káros összetevő esetleges kellemetlen szagát. Ráadásul tudjuk, hogy a parfüm összetevőit nem köteles a gyártó feltüntetni a csomagoláson, mert az ipari titoknak minősül. Pont emiatt az alacsony minőségű és árú szén- és kőolaj-származékokból állítják elő leggyakrabban ezeket az illatanyagokat. A legnagyobb probléma a parfümmel a babakozmetikumokban, hogy amilyen tartós az illata, olyan hosszan megmaradó károsodásokat is okozhat a bőrnek, az idegrendszernek, a szemnek és akár a tüdőnek is. Ez az egyik legtöbbet kutatott összetevő közé tartozik, ezekkel egy későbbi írásunkban részletesebben is fogunk foglalkozni.
A hello baby kozmetikumai mentesek a parfüm-összetevőktől!

A sor végére hagytuk az egyik legkárosabb összetevőt, a PARAFFINT. Ez nem más, mint egy kőolajszármazék, amelyet már régóta használ a kozmetikai ipar, ráadásul jelentős mennyiségben. A különböző olajok pótlására használják, szintetikusan előállítva azokat. Elterjedt és széles körben alkalmazott módszer, sokkal olcsóbb, mint az organikus összetevőket beszerezni, felkutatni. Sajnos a paraffin pont arra nem alkalmas, amire használják, hogy a bőr állapotát javítsa, ápolja. Éppen ellenkezőleg: eltömíti a pórusokat, emiatt pattanások, miteszerek, kiütések jelenhetnek meg a bőrön. Fokozza a faggyútermelődést, így a gyulladásra való hajlamot is.
A hello baby kozmetikumokban található olajok Ecocert-eredetminősítéssel rendelkeznek, és semmilyen kőolajszármazékot nem tartalmaznak!

Ha összetevőinkkel, alapanyagainkkal kapcsolatban bármilyen kérdése, észrevétele van, írja meg nekünk itt komment formájában vagy a Kapcsolat menüponton keresztül.

Hamarosan folytatjuk további alapanyagok vizsgálatával!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
HelloBaby! magazin

HelloBaby! magazin
Család születik

Babanapló

Babanapló,
az első kilenc hónapra!