Termékek Menü
0

ÖSSZETEVŐK LISTÁJA

Alpha-Glucan Oligosaccharide: Lágyítóként használják kozmetikumokban, vízmegkötő tulajdonsága is van.

Alumina: Összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő, sűrűség szabályozó segédanyag.

Aqua: Víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású.

Bentonite: Egy agyag féle, melyet zsír és olaj felszívó tulajdonsága miatt használnak a kozmetikumokban.

Benzyl Alcohol: Színtelen, vízben jól oldódó alkohol féle. Tartósítószerként használt.

Betaine: Hidratáló, bőrápoló, viszkozitás növelő anyag. Irritáció elleni védelmet  nyújt.

Beta-Sitosterol: Koleszterinhez hasonló, növényi eredetű zsírsav. Bőrkondicionáló, emulzió stabilizáló és sűrítőanyagként használt összetevő. Jó hidratáló és gyulladáscsökkentő hatással bír. 

Butyrospermum Parkii (Shea Butter)  / Butyrospermum Parkii (Shea Butter)  Extract: Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos shea fából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

Caprylic/Capric Triglyceride: Kókuszolaj származék. Bőrpuhító, bőrkondicionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.

Centella Asiatica Extract: Az ázsiai gázló, vagyis gotu kola kivonata. Tisztító, nyugtató, bőrfelszínt egyenletesebbé tevő és tonizáló hatása is van. Baktériumellenes és sebgyógyító tulajdonsága van. Szaponin tartalma miatt tisztító és lágyító hatással is rendelkezik, a benne található oligoszaccharidok hidratáló, a fitoszterolok pedig védő hatásúak.

Cetearyl Alcohol: Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító és sűrítőanyagként használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholokkal ellentétben nincs szárító és irritáló hatása a bőrre.

Cocamidopropyl Betaine: Közepes erősségű felületaktív anyag és tisztítószer, ami samponok és kézmosószerek gyakori összetevője. Kozmetikumokban emulgeáló és sűrítő anyagként használatos.

Coco-Glucoside: Habképző felületaktív anyag. Kiváló emulgátor. Sokszor alkalmazzák samponokban, mert használata után hajunk puhább, és könnyebben fésülhető lesz. Az ilyen anyagok kíméletesek a bőrhöz és a hajhoz, emiatt babáknak gyártott termékekben is alkalmazhatók.

Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax: Brazil viasz, vagy pálmaviasz, melyet egy Brazíliában élő pálma leveléből állítanak elő. Nagyon sűrű bőrpuhító anyag.

Decyl Cocoate: Természetes kókuszolaj, bőrpuhító hatású.

Dehydroacetic Acid: Gomba és baktérium ellenes hatású tartósítószer, melyet 0.6%-os vagy az alatti koncentrációban használnak. 

Disodium Lauryl Sulfosuccinate: Felület aktív anyag, tisztítószer, habosító. A tisztító szerek között gyengédnek számít, mely nagy koncentrációban is csak kicsi irritációt okoz. Leggyakrabban samponokban, habfürdőkben, tusfürdőkben találkozhatunk  vele.

Galactoarabinan: Vörösfenyő kivonat. Hidratáló, sejtmegújító hatása van.

Glycerin: Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőr azonos, azaz a mi bőrünkben is megtalálható anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget.

Glyceryl Caprylate: Natúrkozmetikumokban is gyakran használt bőrpuhító és emulgeálószer.

Glyceryl Oleate: Glicerin és olajsav észtere, melyet a természetben előforduló, magas olajsav tartalmú zsírokból és olajokból nyernek. Sárgás folyadék, melyet bőrpuhító, emulgeáló és sűrítőszerként használnak a kozmetikumokban.

Glyceryl Stearate Citrate: Diglicerid, melyet zsírsavakból és glicerinből állítanak elő. A kozmetikumokban bőrjavító, bőrpuhító és emulgeálószerként használatos.

Glycine Soja (Soybean) Oil / Glycine Soja Oil: Szója olaj. Antioxidáns, nedvességmegtartó hatású, lágyító, bőrkondicionáló.

Gossypium Herbaceum (Cotton) Seed Oil: Gyapotmag olaj, bőrpuhító hatása van.

Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil: Napraforgó olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak. Hatásos irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.

Hydrogenated Castor Oil: Ricinusolaj. Bőrpuhító anyag, emulgálószer, felületaktív anyag és sűrűség szabályozó.

Inulin: Természetben előforduló poliszacharid, mely számos növényfajban megtalálható. Bőrkondicionáló hatású összetevő, ami védi a bőrt a kiszáradástól, és kellemes, sima tapintásúvá teszi a bőrt.

Isoamyl Laurate: Az izoamil alkohol és a laurinsav észtere, haj és bőrkondícionáló hatású vegyület. Ökotoxikológiailag a legalacsonyabb rizikófaktorú vegyületek közé tartozik.

Isostearic Acid: Bőrpuhító, sűrítő anyagként használt zsírsav.

Jojoba: Jojoba olaj. Természetes növényi olaj. Kiváló tisztító, lemosó összetevő is, ugyanis feloldja a fölösleges faggyút, és ezáltal vízzel lemoshatóvá teszi azt. Mind a zsíros, mind a száraz bőr számára remek bőrpuhító és hidratáló anyag. Gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik.

Lauryl Glucoside: Glucoseból és kókuszolajból előállított kíméletes felületaktív anyag, tisztító. Erősen lúgos (ph 11.5-12.5), így legtöbbször citromsavval hozzák a termékek PH értékét a kívánt tartományba.

Lecithin: Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító és vízmegkötő anyagként használatos.

Macadamia Ternifolia Seed Oil: A makadámia fa terméséből előállított olaj. Kiváló hidratáló, védi a hajat és a bőrt. Magas arányban tartalmaz esszenciális zsírsavakat (olein sav, palmitolein sav). Elsősorban nehezebb krémekhez és a száraz bőr számára ideális összetevő.

Mimosa: Mimóza kivonat. Növényi hatóanyag, antibakteriális hatású.

Olea Europaea (Olive) Oil:  Olíva olaj. Három fontos összetevőt tartalmaz: vitamint, fitoszterolokat, polifenolokat. Ezek az antioxidánsok a bőr öregedését gátolják és visszaállítják a bőrfelszín simaságát, anélkül, hogy eltömítenék a pórusokat. Száraz bőr kezelésére kiváló.

Olea Europaea Leaf Extract: Az oliva olajfa levelének a kivonata. Fertőtlenítő és szövetösszehúzó hatása van, valamint segíti a sebgyógyulást is.

Orbignya Oleifera Seed Oil: A babassu pálma magjából kivont vaj. A babassu olaj számos zsírsavat tartalmaz, többek közt laurinsavat, mirisztinsavat, palmitinsavat és sztearinsavat. Bőrpuhító hatással van bőrre.

Palmitoyl PG-Linoleamide: Bőrkondicionáló összetevő

Parfum: Illatanyag

Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract: Az avokádó termésének kivonata. Hidratáló, bőrkondícionáló, bőrkisimító hatású összetevő. 

Phospholipids: A lipidek egy csoportja, mely a sejthártya fontos alkotórésze, természetes hidratáló összetevő

Polyglyceryl-3 Diisostearate: Olyan vegyület, amit puhító hatása miatt használnak, megtalálható a fényvédőkben, hidratáló krémekben.

Potassium Sorbate: Tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva használják.

Prunus Amygdalus Dulcis Oil: Édes mandula olaj, amelyet bőrpuhító anyagként használnak a kozmetikumokban. A mandulaolaj könnyen a bőrbe szívódó, finom textúrájú olaj, amely puha és selymesen finom érzetet hagy maga után a bőrön. A mandula olaj tápláló és védő olaj, mely ideális az irritált és kiszáradt bőr regenerálására.

Ricinus Communis (Castor) Seed Oil: Ricinusolaj. A kozmetikumokban bőrpuhító anyagként használják.

Rosa Canina Oil: Természetes összetevő, a vadrózsából nyert olajos kivonat. Hatékonyságát a benne található omega-3 és omega-6 zsírsavak jelentik, emellett fruktózban is gazdag. Kiemelkedő A-, C- és B-vitamin tartalma mellett 77%-ban zsírsavakat tartalmaz. Gyorsan képes felszívódni és a sejtmembránba jutva visszaállítja annak eredeti állapotát, vagyis regenerálja a sérült, heges, gyulladt bőrt.

Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil: A szezám magjából kivont olaj. Illatmentes, növényi eredetű olaj, szagokat semlegesítő, bőrpuhító, haj-és bőrkondicionáló tulajdonsága miatt használnak a kozmetikumokban. Az összetevővel leggyakrabban testápoló termékekben találkozhatunk.

Sodium Benzoate: A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak.

Sodium Chloride: Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló, a nem kívánt anyagok semlegesítésére, sűrűség szabályozó segédanyagként használják.

Sodium Hyaluronate: A hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem. Segít megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Megakadályozza a bőr hámlását, kellemetlen feszülését. A kozmetikumokban alkalmazva képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését eredményezi.

Sodium Phytate: A fitinsav (phytate acid) só formája, a kozmetikumokban ún. kelátképzőként használják. Ez azt jelenti, hogy fémes jellegű vegyületekkel keveredve képes megelőzni azok bőrfelszínre vagy hajra tapadását, és azt, hogy valamiféle elszíneződést okozzanak. Ezen kívül erősíti a tartósítók baktériumok és más apró organizmusok elleni harcát, és hozzájárul az összetevők stabilitásának megőrzéséhez is.

Squalene: Az emberi bőrben, a bőr által termelt faggyúban is megtalálható természetes anyag. A kozmetikumokban kiváló hidratáló, bőrpuhító anyag, természetes hidratáló elem.

Stearic Acid: Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító, emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.

Stearyl Citrate: Sztearil alkohol és citromsav. Nyugtató és bőrpuhító hatású.

Sunflower Seed Wax Polyglyceryl-3 Esters: Napraforgó mag kivonat. Nyugtatja és puhítja a bőrt.

Titanium Dioxide: Kis mennyiségben sűrítő, átlátszatlanná tevő segédanyag, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédő. Mind az UVA mind az UVB sugarak ellen védelmet nyújt.

Tocopherol (mixed): Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, a bőrbe nagyon jól felszívódik.

Trehalose: Természetes eredetű cukorféle. A kozmetikumokban használva újrahidratáló, vízmegkötő és antioxidáns hatást tulajdonítanak neki. Az összetevő helyileg alkalmazva lehetővé teszi, hogy a bőr megtartsa azt a nedvességet, amelyet egyébként elvesztene a kiszáradása révén, vagyis potenciálisan növelné az öregedés látható jeleit.

Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil: Szőlőmag olaj, mely zsírsavakban gazdag, kiváló bőrpuhító olaj, ráadásul még antioxidáns tulajdonsága is van.

Xanthan Gum: Szőlőcukor és sima cukor erjesztésével előállított sűrítőanyag.

Zinc Oxide: Ásvány. A kozmetikai ipar egyik legfontosabb por alapú, ásványi összetevője a cink-oxid. Bőrnyugtató hatásáról ismert, a napvédő készítmények alapvető alkotóeleme, képes az UV sugarak kiszűrésére és ez által a bőr öregedését és a sejtek károsodását megakadályozni. A sebgyógyulásban játszik fontos szerepet, biztosítva a sebek, hegek, kipirosodások felszívódásához szükséges extra cink mennyiséget.

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.
HelloBaby! magazin

HelloBaby! magazin
Család születik

Babanapló

Babanapló,
az első kilenc hónapra!